Pondělí 14. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Liberečtí hasiči při zásahu využili pásového obojživelníka Hägglunds BV206, vytáhl automobily zpět na vozovku

Liberečtí hasiči dnes 23. ledna 2023 při zásahu u dopravní nehody využili pásový obojživelník ze stanice HZS Jablonec nad Nisou.

Velitel zásahu si „heglunda“ povolal na místo události z důvodu zásahu na nesjízdné, zasněžené a zledovatělé komunikaci. Místo dopravní nehody nebylo dostupné pro běžnou zásahovou techniku.

Průzkumem místa události bylo zjištěno, že dodávka jedoucí po zasněžené komunikaci sjela ze silnice a zůstala nakloněná viset nad jejím okrajem – u automobilu tak hrozilo, že spadne ze svahu dolů.

Řidič druhého auta – osobního automobilu – ve snaze vyhnout se již zapadlé dodávce skončil také mimo komunikaci. Komplikací pro hasiče byl zledovatělý povrch silnice, který nedovolil dojezd běžné zásahové techniky až k místu události.

Z tohoto důvodu nechal velitel zásahu na místo události povolat pásový obojživelník Hägglunds BV206. Na pásy „heglunda“ hasiči nasadili protiskluzové řetízky a povrch komunikace následně posypali hlínou. S maximální opatrností a s jištěním pomocí navijáku se podařilo obě vozidla vytáhnout zpět na vozovku.

Na místě zasahovaly jednotky ze stanice HZS Liberec a stanice HZS Jablonec nad Nisou.

HZS Libereckého kraje
Sdílet