Neděle 13. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D11 zasahovali hasiči u nehody nákladního a osobního vozidla, pro řidiče přiletěl vrtulník

K nehodě na dálnici D11 vyjíždělo v pátek 24. února 2023 dopoledne hned několik jednotek hasičů. Podle původního oznámení mělo dojít na 70. kilometru u Chýště ve směru z Hradce Králové do Prahy k nehodě nákladního a osobního vozidla s tím, že z obou aut bude nutné posádky vyprostit.

Při příjezdu hasičů byla obě vozidla mimo dálnici, osobní stálo v příkopu na kolech, nákladní prorazilo plot a bylo převrácené na bok. V osobáku nebyl nikdo zraněn, zraněného řidiče z nákladního vozidla měla ve své péči zdravotnická záchranná služba.

Vyproštění nakonec nebylo nutné. Jednotky hasičů zabezpečily místo události, pomáhaly zdravotníkům při ošetřování a transportu pacienta do vrtulníku LZS.

Z osobního vozidla uniklo menší množství motorového oleje, které jsme zasypali sorpčním materiálem. Vyproštění nákladního automobilu zabezpečí specializovaná firma. Provoz na dálnici byl po dobu záchranných a likvidačních prací omezen.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov, Hradec Králové – Pražská a centrální stanice Hradec Králové a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Okolnosti dopravní nehody zjišťuje Policie ČR.

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet