Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici u Českého Těšína zemřel po střetu s nákladním automobilem řidič osobního vozu, resuscitace nebyla úspěšná

Zdravotnická záchranná služba zasahovala ve středu 1. března 2023 dopoledne u smrtelné nehody na Karvinsku. Před půl jedenáctou bylo krajské operační středisko vyrozuměno o střetu osobního a nákladního vozidla na silnici poblíž Českého Těšína.

Na místo ihned vyjel nejbližší tým rychlé zdravotnické pomoci, který byl u pacienta během pěti minut od převzetí výzvy k zásahu. Souběžně vzlétl k misi také vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Kamion narazil do osobního vozidla, které zastavilo na krajnici. 57letý řidič osobního automobilu bohužel při střetu utrpěl zranění, na která na místě nehody i přes poskytnutou pomoc zdravotníků zemřel. Dechová zkouška a taktéž zkouška na jiné návykové látky u 37letého řidiče kamionu byla negativní.

řekli nám k události policisté.

Sedmapadesátiletý muž v době příjezdu záchranářů nejevil známky života. Posádky ZZS u něj prováděly nepřímou srdeční masáž, zajistily dýchací cesty a umělou plicní ventilaci. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění hlavy, horních a dolní končetiny.

Zranění byla smrtelná a ani resuscitace za pomocí přístrojové techniky a léků nevedla k obnovení krevního oběhu. Lékař musel proto po několika desítkách minut snahy o záchranu konstatovat smrt.

Na místo události byly vyslány profesionální jednotky hasičů ze stanic v Českém Těšíně a Karviné.

Hasiči provedli protipožární opatření havarovaného vozidla a zajistili místo pro přistání vrtulníku LZS. Po ukončení šetření nehody Policií ČR hasiči provedli úklid a znovu zprovoznění komunikace,

uvedla Kamila Langerová za HZS Moravskoslezské­ho kraje.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet