Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky zasahovaly u dopravní nehody autobusu a kamionu v obci Bystřice pod Lopeníkem na Uherskohradišťsku

Ve čtvrtek 2. března 2023 od desáté hodiny večerní zasahovaly čtyři jednotky hasičů u dopravní nehody autobusu a kamionu v obci Bystřice pod Lopeníkem na Uherskohradišťsku. Nehoda na několik hodin uzavřela silnici hlavního tahu na Slovensko.

V autobusu cestovalo 40 lidí. Posádkou zdravotnické záchranné služby bylo potvrzeno jedno lehké a jedno těžké zranění. Na místo byl pro vážně zraněnou osobu přivolán vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči připravili místo pro přistání vrtulníku.

Devětapadesátiletý řidič náklaďáku, cizí státní příslušník, po střetu nepovažoval za nutné zastavit a pokračoval dál v jízdě ve směru na Uherské Hradiště.

Po několika hodinách se vrátil na místo nehody. Policisté jej po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi a umístili do policejní cely,

uvedl za policisty Radomír Šiška.

Velitel zásahu hasičů si na místo povolal autobus HZS Zlínského kraje, do kterého nastoupili cestující z havarovaného autobusu. Ti byli poté převezeni do náhradního ubytování, které zajistila obec Bystřice pod Lopeníkem. Jednou z cestujících byla i malá holčička, které hasiči předali dráčka Záchranáčka.

Jakmile to situace dovolila, uklidili hasiči komunikaci od střepů a úlomků. Před čtvrtou hodinou ranní byl provoz na silnici znovu plně obnoven.

Zasahující jednotky:

  • PS Uherský Brod
  • PS Uherské Hradiště
  • PS Zlín
  • JSDHO Starý Hrozenko
Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet