Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hostinném likvidovali hasiči požár přístřešku v blízkosti rodinného domu, škoda je 700 tisíc korun

Jednotky vyjely 3. března 2023 dopoledne na základě oznámení požáru přístřešku u rodinného domu. Požár se extrémně rychle rozšířil na celý objekt a ohrožoval sousední dva rodinné domy a další hospodářské objekty.

Požár se podařilo jednotkám rychle lokalizovat a zabránily tak rozšíření na okolí, přitom u rodinných domů už praskaly výplně oken. Při hašení musel být brán zároveň zřetel na výskyt tlakových nádob s propan-butanem. Kolem 13. hodiny byl požár zlikvidován.

Po částečném rozebrání zasažených konstrukcí a dohašení všech ohnisek provedli vyšetřovatelé ohledání místa požáru. Extrémně rychlé šíření požáru vysvětluje přítomnost plynu, který unikal po odhoření sporákového hadicového připojení z tlakové lahve.

Požár zapříčinila technická závada způsobená provozem krbových kamen, která prostor vytápěla. Příčinou bylo tepelné samovznícení degradované střešní konstrukce nad kouřovodem kamen.

Škoda byla předběžně odhadnuta asi na 700 tisíc korun. Uchráněné hodnoty představují asi 5 milionů korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a JSDH Hostinné a Rudník – Arnultovice.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet