Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest jednotek hasičů zasahovalo v Mimoni u požáru domu, škoda je milion a půl

Hodinu po půlnoci na 6. dubna 2023 vyjeli profesionální hasiči ze stanice HZS Česká Lípa a Jablonné v Podještědí k požáru domu v Mimoni v ulici Nábřežní. Během příjezdu jednotek na místo události již hořelo ve druhém patře budovy a požár se rozšířil i na střechu.

Hasiči svým zásahem zabránili dalšímu rozšíření požáru na druhý – v blízkosti stojící – objekt. Průzkumem v místě zásahu bylo zjištěno, že se jedná o neobydlený objekt. K lokalizaci požáru hasiči nasadili tři proudy C a jeden vysokotlaký proud.

Do druhého nadzemního patra provedli hasiči vstup za pomoci nastavovacích žebříků a dále byla ustavena výšková technika, ze které hasiči prováděli hasební práce střechy. V oblasti štítu objektu pak využili pro likvidaci požáru speciální hasicí a řezací zařízení CCS Cobra.

Po lokalizaci požáru, která nastala v 2:34 hod., začali hasiči rozebírat střešní konstrukci domu pro vyhledávání skrytých ohnisek. Likvidaci požáru velitel zásahu ohlásil krátce po sedmé hodině ranní. K požáru byly povolány také JSDHO Mimoň, Brniště, Zákupy, Česká Lípa. Celkem tedy na místě zasahovalo šest jednotek hasičů.

Na místo události se dostavil vyšetřovatel příčin požárů. Škoda na objektu byla předběžně odhadnuta na jeden a půl milionu korun, uchráněny byly hodnoty ve výši tří milionů korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření.

Foto: čtenář & HZS Libereckého kraje
HZS Libereckého kraje
Sdílet