Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Kostelcem nad Orlicí a obcí Svídnice havaroval odpoledne kamion s naloženým dřevem

Na silnici č. 316 mezi Kostelcem nad Orlicí a obcí Svídnice havaroval dne 3. května 2023 odpoledne kamion s naloženým dřevem. Vozidlo skončilo převrácené v příkopu, řidič vyvázl bez zranění. U kamionu došlo vlivem nehody k poškození jedné z nádrží a následnému úniku nafty.

Hasiči zabezpečili vůz proti vzniku požáru a únik PHM se jim podařilo zastavit. Dále bylo nutné přečerpat větší objem nafty, která v nádržích zůstala. Celkem přečerpaly jednotky asi 450 litrů nafty, asi 200 litrů vyteklo zpočátku do okolního prostředí.

O této skutečnosti byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí. Vlivem nehody byl poškozen sloup oplocení pozemku u rodinného domu a vysázené túje.

Před 19. hodinou začala specializovaná firma s vyproštěním havarovaného kamionu, podle jejího odhadu budou práce trvat až do večerních hodin. Hasiči budou na místě asistovat, pomohou s nasvícením místa události a zlikvidují případný únik zbytkových kapalin. Provoz na komunikaci je omezen, dopravu řídí Policie ČR.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, centrální stanice Hradec Králové (technický kontejner s nádržemi pro přečerpání nafty) a JSDH Kostelec nad Orlicí.

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet