Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu jedné z firem v Napajedlích zasahovali hasiči a zdravotníci u převráceného vysokozdvižné­ho vozíku

Dne 15. června 2023 před čtvrtou hodinou odpoledne přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Zlínského kraje oznámení o nehodě vysokozdvižného vozíku v areálu jedné z firem v Napajedlích.

Na místo byly vyslány profesionální jednotky ze stanice Otrokovice, centrální hasičské stanice Zlín a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Napajedel.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že vysokozdvižný vozík leží na boku a v kabině zůstal zraněný řidič. Velitel zásahu vyhodnotil, že síly a prostředky na místě události stačí a jednotky z centrální hasičské stanice Zlín se vrátily zpět na základnu.

V průběhu stabilizace zraněného řidiče posádkou ZZS pracovali hasiči na stabilizaci vozíku proti jeho případnému pohybu, zajistili protipožární opatření a zasypání unikajících provozních kapalin sorbentem.

Poté ve spolupráci s ostatními zasahujícími provedli vyproštění zraněné osoby pomocí páteřové desky. Posádka ZZS následně transportovala zraněnou osobu do KNTB.

Majitel firmy zajistil vrácení vysokozdvižného vozíku zpět na kola a odpojení akumulátoru. Hasiči provedli závěrečnou likvidaci uniklých provozních kapalin a vrátili se zpět na základnu.

HZS Zlínského kraje
Sdílet