Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Provoz na dálnici D8 mezi sjezdy Nová Ves a Roudnice nad Labem zkomplikovala nehoda kamionu

Dopravní nehoda nákladního automobilu zkomplikovala 21. června 2023 před polednem provoz na dálnici D8 mezi sjezdy Nová Ves a Roudnice nad Labem na 22. kilometru u obce Ledčice. Kamion jedoucí do Prahy se přes středová svodidla překlopil na bok a zablokoval jízdní pruhy v obou směrech.

K události byly vyslány čtyři profesionální jednotky hasičů – ze středočeských stanic Mělník a Kralupy nad Vltavou a z Ústeckého kraje ze stanic Roudnice nad Labem a Litoměřice. Zraněného řidiče si do péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby.

Jednotky se nejprve zaměřily na zamezení masivního úniku nafty z jedné poškozené nádrže, zbylou naftu pak přečerpaly do přívěsu na ropné havárie. Únik se nedostal mimo těleso dálnice, nedošlo tak k ohrožení životního prostředí.

Překládku nákladu, kterým byl cukr v žocích, a postavení vozidla zpět na kola zajistí specializovaná odtahová služba.

Dopravu ve směru do Prahy odklání policie na exitu Roudnice nad Labem na objízdnou trasu po staré silnici. Vozidlům stojícím před nehodou byl umožněn odjezd odstavným pruhem.

V opačném směru do Německa se nejprve jezdilo odstavným pruhem, po částečném úklidu místa nehody byl uvolněn i pravý pruh. Odstraňování následků nehody potrvá ještě několik hodin.

HZS Středočeského kraje
Sdílet