Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za sto tisíc korun způsobil požár elektrokoloběžky, majitel ji nabíjel v bytě v Chropyni

Sto tisícovou škodu způsobil dne 21. června 2023 ráno požár elektrokoloběžky, kterou nabíjel její majitel ve svém bytě v Chropyni na Kroměřížsku. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Kroměříž, místní dobrovolná jednotka a také v rámci krajské výpomoci kolegové ze stanice Kojetín.

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že majitel koloběžku nabíjel od včerejšího večera. Dnes ráno však došlo k jejímu vzplanutí. V tu dobu muž ještě spal. Probudil ho až jeho pes.

Muž tak může mluvit o velkém štěstí, neboť požár chytl ještě v jeho začátku a podařilo se mu ho během pár minut uhasit z hydrantu, umístěného uvnitř bytového domu. Požár se tak nerozšířil mimo byt, díky čemuž nemusela být provedena evakuace celého domu.

Hasiči koloběžku vynesli ven z domu a k odvětrání silně zakouřeného bytu použili přetlakovou ventilaci. Muž se při hašení koloběžky popálil a také nadýchal kouře. Hasiči mu tak poskytli první předlékařskou pomoc a poté ho předali přivolané posádce zdravotnické záchranné služby, která zraněného následně odvezla do nemocnice k dalšímu ošetření.

Uvnitř bytu se nacházela i majitelova kočka, kterou hasiči odchytli a umístili do její přepravky, aby z otevřeného bytu neutekla pryč. O pejska se postaral majitel.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který stanovil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet