Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V katastru obce Litenčice na Kroměřížsku bylo nalezeno nabourané vozidlo, po řidiči pátral dron i vrtulník

V úterý 27. června 2023 před jedenáctou hodinou dopolední jsme přijali oznámení o úklidu po dopravní nehodě v katastru obce Litenčice na Kroměřížsku. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Morkovice – Slížany.

Na místě byl zjištěn náraz osobního vozidla do stromu, přičemž na místě se nikdo nenacházel. Silně zdeformované vozidlo s výraznými krevními stopami pak mezi zasahujícími policisty a hasiči evokovalo strach o osud řidiče. Byla proto zahájena rozsáhlá pátrací akce v okolí.

Policie nasadila kromě hlídek i psovoda a vrtulník s termovizí. Hasiči si na místo postupně povolali posilové jednotky dobrovolných hasičů obcí Morkovice – Slížany, Střílky, Koryčany, Litenčice a Traplice (se čtyřkolkou). Druhá čtyřkolka přijela z Centrální hasičské stanice ve Zlíně.

V rámci mezikrajské výpomoci z nedalekého Jihomoravského kraje přijeli dobrovolní hasiči z Brankovic a profesionálové z Vyškova s dronem. Jak bývá u pátracích akcí zvykem, velení celé akce se ujal příslušník policie a hasičské složce velel místně příslušný územní řídící důstojník.

Všichni zasahující tak začali systematicky prohledávat blízké a poté i široké okolí. Bohužel ani po dlouhých osmi hodinách se nepodařilo zraněného řidiče najít, pátrací akce tak byla pro dnešní den ukončena.

Adam Fuksa
HZS Zlínského kraje
Sdílet