Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z požáru v rekreační budově ve Valašských Kloboukách přejížděli hasiči k nehodě, řidič skončil na střeše

K dalšímu požáru v rekreační budově, tentokrát ve Valašských Kloboukách v místě Královec, vyjeli v neděli 9. července 2023 před jedenáctou hodinou večerní profesionální hasiči z Valašských Klobouk a Slavičína společně s místní jednotkou a jednotkou z Brumova.

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že došlo k požáru v prostoru dětského koutku. Požár hasícím přístrojem uhasili před příjezdem hasičů hosté. Díky tomu tak zamezili dalším škodám na majetku. Z celkem šesti osob se dva lidé nadýchali kouře a skončili v nemocnici.

Na místo požáru přijel vyšetřovatel hasičů. Předběžně stanovil škodu na 50 tisíc korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření. Během dnešního dopoledne bude vyšetřování na požářišti dále pokračovat, a to i za spolupráce Policie ČR.

Nedaleko místa požáru havaroval řidič, který v zatáčce sjel se svým autem do příkopu a převrátil se na střechu. Z tohoto důvodu tak jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína musela být od požáru přesunuta k nehodě.

Zraněný řidič skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a vůz vytáhli zpět na cestu.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet