Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od nehody v Napajedlích hasiči přejížděli k nehodě v Otrokovicích, museli vyprošťovat dvě osoby

Dne 25. července 2023 v 15:10 byla nahlášena na operační středisko dopravní nehoda na třídě Tomáše Bati v Napajedlích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice a jednotka z centrální stanice v Uherském Hradišti. Jednotka z Otrokovic byla na místě jako první a průzkumem zjistila, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních vozidel.

Na místě byly dvě zraněné osoby. Hasiči poskytli zraněným první předlékařskou péči a po příjezdu posádky ZZS je předali k dalšímu ošetření. Zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření.

Vyhodnocením velitele zásahu, že síly a prostředky na místě události stačí, se jednotka z Uherského Hradiště vrátila zpět na základnu.


V průběhu prací na dopravní nehodě v Napajedlích byla v čase 15:46 jednotka informována krajským operačním a informačním střediskem a vyslána k další dopravní nehodě v Otrokovicích v ulici Objízdná.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních vozidel se třemi zraněnými osobami. Dvě osoby byly stále zaklíněny ve vozidle. Na místo dorazila i jednotka z centrální hasičské stanice ve Zlíně.

Společnými silami se podařilo osoby vyprostit. Následně hasiči asistovali posádce ZZS při ošetření a pomáhali s transportem zraněných. Na místě přistál i vrtulník letecké záchranné služby.

Jednotka z Otrokovic se následně vrátila zpět k dopravní nehodě v Napajedlích k závěrečnému úklidu. Jednotka z centrální hasičské stanice Zlín zůstala vykonávat další činnosti související s nehodou v Otrokovicích. Po ukončení prací se jednotka vrátila zpět na základnu.

HZS Zlínského kraje
Sdílet