Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru haly vyjížděli hasiči do části Hradec Králové – Svinary, škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun

V úterý 22. srpna ve 13:26 hod. byl na krajské operační a informační středisko ohlášen požár v hale v části Hradec Králové – Svinary, část sloužila jako dílna. Podle oznamovatele se požár rychle šířil a plameny v době volání začínaly prostupovat do střešní konstrukce.

V hale se nacházela zemědělská technika a tlakové nádoby se stačenými plyny. Na místo byly vyslány jednotky z 2.stupně požárního poplachu.

Hasiči ihned při příjezdu zahájili hašení zevnitř haly i z venku. Rychle se jim tak podařilo požár lokalizovat. Průzkumem pomocí termokamery byla pak postupně vyhledána skrytá místa hoření v mezistropu, který musel být částečně rozebrán. Požár byl zlikvidován v 14:36 hod. a na místě zůstala místní jednotka SDH Svinary k zajištění dohlídky.

Před příjezdem hasičů se při pokusu o hašení požáru nadýchaly dvě osoby zplodin hoření a obě tak skončily v péči ZZS Královéhradeckého kraje. Na místě zasahovali profesionální hasiči z obou hradeckých stanic a dobrovolné jednotky z městských částí Svinary, Malšova Lhota, Plácky, Třebeš a JSDH Třebechovice pod Orebem.

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty pak na 5 mil. Kč. Příčinu zjišťuje vyšetřovatel krajských hasičů.

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet