Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

79letý muž se šel koupat do jezera Ostrá, již nevyplaval. Po dvou hodinách ho nalezli policisté

V úterý 22. srpna 2023, dvacet minut po páté hodině odpolední, přijali policisté na linku tísňového volání oznámení od Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje, která krátce předtím přijala informaci o muži, který si měl jít podle svědků zaplavat do jezera Ostrá, kdy se několikrát potopil a následně vynořil, nicméně po zhruba čtvrtém ponoření již nevyplaval.

Tuto situaci vidělo několik svědků, kteří doplavali do míst, v kterých viděli muže naposledy, ale bohužel se jim nepodařilo jej nalézt. Na břehu pak zůstaly jeho osobní věci – doklady a oblečení.

Na základě přijatého oznámení byla okamžitě zrealizována pátrací akce, na které se podíleli nymburští policisté, policisté z Poříčního oddělení Labe, kteří propátrávali jezero, spolupracovali také hasiči Středočeského kraje a ze vzduchu pátrala i Letecká služba PČR.

Krátce po devatenácté hodině (po zhruba dvouhodinovém propátrávání jezera), se muže podařilo policistům z Poříčního oddělení Labe nalézt pod vodou, bohužel již bez známek života. Za asistence hasičů dopravili muže na břeh, následně se na místo dostavili kriminalisté a koroner.

U mrtvého muže, jednalo se o 79letého cizince, nařídili kriminalisté soudní pitvu ke zjištění příčiny jeho smrti a budou dále prověřovat veškeré okolnosti této nešťastné události.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
Policie ČR
Sdílet