Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda u Bystřice skončila tragicky, nehodu dvou osobních vozidel nepřežil jeden z řidičů

Ve čtvrtek 21. září 2023, krátce po půl páté odpoledne, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, k níž došlo na silnici I. třídy č. 3, v katastru obce Bystřice. Na místo vzlétl i záchranářský vrtulník.

Podle prvotního šetření došlo k dopravní nehodě pravděpodobně tak, že 77letý řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel ve směru od Drachkova, vjel do křižovatky a došlo ke střetu s automobilem VW Passat s 48letým řidičem, který jel od Benešova na Tábor.

Záchranáři několik desítek minut resuscitovali sedmasedmdesá­tiletého řidiče, který bohužel svým vážným zraněním na místě podlehl. Jeho spolujezdkyně byla s blíže nespecifikovaným zraněním vrtulníkem transportována do jedné z pražských nemocnic. Druhý řidič, 48letý muž, byl pozemní cestou převezen do benešovské nemocnice.

Celou událost si převzali kriminalisté, kteří budou zjišťovat veškeré okolnosti a příčinu dopravní nehody. U zemřelého nařídili soudní pitvu.

Komunikace byla po dobu záchranářských prací, šetření na místě, dokumentace a odklízení následků po dopravní nehodě uzavřena až do osmé hodiny večerní.

por. Bc. Michaela Richterová
Policie ČR
Sdílet