Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravní nehodě u Pohořílek zemřel motocyklista, střet s osobním vozem ohlásil automatický systém e-call

Tři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 7. října 2023 odpoledne u dopravní nehody osobního automobilu a motocyklu u Pohořílek na Novojičínsku.

Událost ohlásil na tísňovou linku 112 systém e-call z osobního automobilu, díky automatickému spojení s operátorem přímo z vozu bylo možné doplnit informace o situaci, vůz rovněž odeslal datovou větou své přesné souřadnice.

K zásahu byly vyslány tři jednotky hasičů – profesionální ze stanice v Bílovci a dobrovolné z Bílovce a Fulneku.

Podle dostupných informací měl motocyklista (ročník 1971) v zatáčce předjíždět, přičemž se střetl s osobním automobilem jedoucím v protisměru,

řekla nám k události mluvčí policistů Soňa Štětínská.

Po příjezdu na místo události hasiči průzkumem zjistili, že motocykl hoří, okamžitě zahájili hasební práce a zapojili se do resuscitace motocyklisty. Ta však nebyla úspěšná a po více než půl hodině snahy lékař konstatoval smrt.

Dvaapadesátiletý muž, který cestoval na motocyklu, utrpěl při kolizi mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy, břicha, pánve i končetin. Nejevil známky života a záchranáři u něj zahájili rozšířenou resuscitaci. Snaha obnovit jeho srdeční činnost byla marná a zasahující lékař musel nakonec konstatovat smrt.

Dvě ženy a muž ve věkovém rozpětí osmnáct až pětačtyřicet let utrpěli středně těžká poranění hrudníku. Po ošetření je záchranáři transportovali na úrazovou ambulanci novojičínské nemocnice.

doplnil za záchrannou službu mluvčí Lukáš Humpl.

V osobním automobilu utrpěli zranění všichni ze tří cestujících, postarali se o ně zdravotníci.

Hasiči na místě vyčkali na zadokumentování nehody ze strany policie a poté uklidili komunikaci. Zásah byl ukončen krátce po šestnácté hodině.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet