Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nová firma ZAHAS Technics vznikla převzetím technické části původního ZAHASu, svým názvem dále nese odkaz Milana Žitníka

Na jaře roku 2023 vznikla převzetím technické části známé společnosti ZAHAS nová firma – ZAHAS TECHNICS s. r. o. Nově sídlí v Olomouci, kde má kromě kancelářských prostor i svou výrobní a vývojovou část.

Původní firma s dlouholetou historií – byla založena Milanem Žitníkem už v roce 1994 – se zaměřovala na hasiče a záchranáře. ZAHAS TECHNICS s. r. o. se nově specializuje na poskytování komplexních řešení v oblasti požární bezpečnosti staveb, strojů, zařízení, a také vybavení pro hasiče a záchranáře.

Firma je schopna nabídnout širokou škálu produktů a služeb, které pomáhají chránit životy a majetek, část zaměstnanců přišla z původní společnosti a nese si tak s sebou potřebné zkušenosti, zápal i odbornost.

Aktuálně se ZAHAS Technics věnují vývoji a výrobě bateriových přetlakových ventilátorů, v nabídce ale mají i ventilátory elektrické a benzinové. Výhodou je flexibilita a schopnost výroby přímo na míru zákazníkovi.

Se svým drátěným programem se zapojili do vnitřní výbavy nové hasičské stanice v Ostrově, postarali se v této oblasti prakticky o kompletní vnitřní vybavení pro zázemí jednotky – sušicí skříně, pracovní stoly, police i držáky tlakových lahví.

Přečtěte siHasiči převzali stavbu nové stanice v Ostrově, další profesionální jednotka posílí plošné pokrytí kraje

V oblasti vývoje se v současné době zaměstnanci firmy zaměřují na inovaci plovoucích čerpadel, v plánu je elektrický pohon, v rámci současného programu vedou inovace ke kompaktnějším a lehčím verzím.

Ze známého vysokotlakého čerpadla Rapid je nově Zeus – dodává až 70 litrů za minutu při tlaku 40 barů a 150 litrů za minutu při 100 barech. Zeus je zastavěn například v hasičském automobilu v Pavlicích.

ZAHAS Technics má již plně funkční e-shop a v Olomouci připravuje rovněž obchod pro přímý kontakt se zákazníky, kde bude možná nejen koupě produktů, ale rovněž jejich osobní prezentace.

Sdílet