Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy v Rakvicích si vyžádal vyhlášení druhého stupně

Patnáct jednotek zasahovalo téměř šest hodin u požáru střechy v Rakvicích. Při zásahu se zranil jeden dobrovolný hasič. Příčina zůstává v šetření.

Profesionální a dobrovolné jednotky hasičů vyjely dnes po desáté hodině k hlášenému požáru střechy bývalého zemědělského objektu v Rakvicích na Břeclavsku. V době jejich příjezdu byla plameny zasažena větší část střechy objektu o přibližných rozměrech 30 × 70 metrů.

Po násilném vstupu do areálu hasiči ihned nasadili několik vodních proudů na hašení a dále také na ochlazování požárem dosud nezasažené části. Velitel zásahu nechal z důvodu rozsahu vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu.

Za pomoci několika vodních proudů, výškové techniky a hasicích hřebů se požár podařilo dostat pod kontrolu v 12:33. K monitoringu a vyhledávání skrytých ohnisek byl využit dron HZS JHM.

Při zásahu se lehce zranil jeden z dobrovolných hasičů. Příčina zůstává v šetření – vyšetřovatel pracuje s verzí nedbalostního jednání. Škoda je předběžně odhadnuta na 2 miliony a uchráněné hodnoty na 3 miliony korun.

HZS Jihomoravského kraje
Sdílet