Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za 700 tisíc korun způsobil požár ohřívače vody do bazénu v garáži rodinného domu v Morávce

Pět hasičských jednotek zasahovalo ve středu 15. května 2024 u požáru ohřívače vody do bazénu a garáže rodinného domu v Morávce.

Událost byla na tísňovou linku ohlášena deset minut po jedenácté hodině, operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče ze stanic v Nošovicích a Frýdku-Místku, spolu s nimi byl poplach vyhlášen dobrovolným jednotkám obcí Morávka, Pražmo a Raškovice.

Hasiči po příjezdu na místo události násilně vnikli do silně zakouřené garáže – požár znemožnil ruční otevření vrat, na pomoc tak musela přijít rozbrušovací pila. Z objektu následně vynesli svařovací soupravu a vytlačili motocykl.

Lokalizován byl požár za hodinu od příjezdu první jednotky na místo události, další hodinu zabrala celková likvidace. Hasiči objekt přetlakově odvětrali ventilátorem a zkontrolovali termokamerou. Na dohled zůstala na místě až do večerních hodin místní dobrovolná jednotka.

Vyšetřovatel na místě vyčíslil škodu na 700 tisíc korun, uchráněné hodnoty na pět milionů. Příčina vzniku požáru je v šetření specialistů z řad hasičů i policie.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet