Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Příbrami se uskutečnila krajská soutěž v disciplínách TFA, absolutním vítězem se stal Pavel Kouřík

Ve čtvrtek 16. května se historické centrum Příbrami zaplnilo stanovišti k jednotlivým disciplínám TFA. Probíhal zde totiž už desátý ročník krajské soutěže v těchto disciplínách.

Úderem desáté hodiny proběhl slavnostní nástup, na kterém všechny účastníky přivítal náměstek krajského ředitele HZS Středočeského kraje pro IZS a operační řízení plk. Ing. Miloš Hladík. Zároveň popřál závodníkům mnoho sportovních úspěchů.

Následně už mohla být celá soutěž odstartována. Jak už název TFA (Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije) napovídá, jde skutečně o náročné disciplíny, které navíc účastníci absolvují ve třívrstvém zásahovém oděvu s přílbou a izolačním dýchacím přístrojem na zádech.

Mezi disciplíny TFA v Příbrami patřilo:

roztáhnout hadice na vzdálenost 60 m a následně je smotat a uložit do připravených boxů, hammer box, ve kterém museli soutěžící provést 80 úderů kladivem, následně pronést 20kg závaží tunelem a přemístit figurínu – tato disciplína jako jediná probíhala bez izolačního dýchacího přístroje, vynést a vytáhnout zátěž do předem určeného nadzemního podlaží, výstup do Svatohorských schodů, kterých je 343, a jsou 400 metrů dlouhé.

Soutěž byla rozdělena do dvou věkových kategorií pro závodníky z HZS Středočeského kraje. Poslední otevřená kategorie byla pro účastníky z řad profesionálních hasičů jiných krajů nebo podnikových sborů.

Sdílet
Přiložené soubory
vysledky-2.pdf zobrazit online PDF 119 kB