Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přerovští hasiči obhájili ve Valašském Meziříčí vítězství v soutěži ve vyprošťování u dopravních nehod

Soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod zná své vítěze. Náročné hasičské klání se uskutečnilo ve čtvrtek 16. května 2024, a to ve Valašském Meziříčí u atletického stadionu. Zúčastnili se profesionální hasiči HZS Zlínského kraje a HZS Olomouckého kraje.

A našim týmům se i letos dařilo. Nejlépe si se svým scénářem poradili hasiči ze stanice Přerov, kteří tak s 451 body obhájili své prvenství z předchozího ročníku soutěže a získali putovní pohár. Druhou příčku obsadili hasiči ze Zlínského kraje, a to konkrétně z centrální stanice Zlín s 412 body. Bronzovou pozici obsadil se svým výkonem 363 bodů tým z centrální stanice Prostějov.

Mezi sebou o stupně vítězů bojovalo celkem 8 čtyřčlenných týmů a družstvo kolegů ze Slovenska. Pro každý tým profesionálních hasičů byla připravena jedna dopravní nehoda se zapeklitým scénářem. S jeho řešením si soutěžící museli poradit v omezeném čase a pod dohledem přísných rozhodčích.

Úkolem každého čtyřčlenného týmu bylo provedení průzkumu a zvolení správné taktiky zásahu a techniky pro vyproštění zraněné osoby. Hlavními úkoly bylo zajištění místa dopravní nehody a správná a účinná stabilizace vozidla. Poté soutěžní družstva nejšetrnějším způsobem vyprostila zraněného figuranta. Vše v časovém limitu dvaceti minut.

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet