Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští letečtí záchranáři zasahovali v obtížně přístupném terénu na Vsetínsku

Vrtulník letecké záchranné služby Ostrava byl v pátek 7. června odpoledne, volán k zásahu do sousedního Zlínského kraje. Po čtrnácté hodině bylo nahlášeno náhle vzniklé postižení zdraví u muže v zalesněném terénu v okolí Huslenek. Na místě zasahoval pozemní tým zlínských záchranářů a členové Horské služby Beskydy.

Pacient středního věku náhle zkolaboval během cyklistického výletu. Upadl do bezvědomí a křečového stavu. Dosažení místa události bylo obtížné pro nepřesný popis a velmi špatné pokrytí oblasti mobilním signálem. Lékař ZZS musel být na místo události vysazen pomocí palubního jeřábu.

Muž se nalézal v přímém ohrožení života, nutná byla intubace jeho dýchacích cest a převedení na přístrojem řízené dýchání. Stroj pacienta s lékařem vyzvedl a v podvěsu přepravil na vhodné místo, poblíž horské chaty Vsácký Cáb, kde proběhly další úkony v rámci přednemocniční neodkladné péče a následné přesunutí postiženého na palubu vrtulníku. Po leteckém transportu byl muž ve vážném stavu předán týmu urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.

Sdílet