Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Institut ochrany obyvatel testoval ochranné prostředky dýchacích cest v rámci výstupu na Ralsko, který skýtá převýšení 400 metrů

Ve dnech 14. – 15. 5. 2024 se ve Výzkumném a experimentálním centru (VEC) Mimoň uskutečnilo již tradiční testování ochranných oděvů a prostředků ochrany dýchacích cest, které fungují na bázi nucené filtro-ventilace.

Toto testování se již v Mimoni stává tradicí, letos se konalo popáté a zúčastnili se ho hasiči, příslušníci chemické služby z plzeňského, jihočeského, ústeckého a libereckého kraje, příslušníci České armády z nemocnice Těchonín a Vojenské akademie Vyškov, lektoři ze ŠVZ Zbiroh a zástupci Zdravotnického ústavu Ústí nad Labem. Testovali se ochranné kukly s nucenou filtro-ventilací, přetlakové ochranné oděvy s filtro-ventilační jednotkou (FVJ) a hybridní systémy (FVJ + plicní automatika).

Uvedené ochranné prostředky byly testovány v rámci výstupu na Ralsko, který skýtá převýšení 400 m a uživatelé příslušných ochranných prostředků si je tak mohli vyzkoušet za velmi fyzicky náročných podmínek.

V následné diskusi byly jednotlivé ochranné prostředky účastníky hodnoceny a byly tak získány cenné informace pro jejich další úpravy. Cílem těchto každoročních setkání ve VEC Mimoň je připravit pro příslušníky IZS ochranné prostředky, které je dokonale ochrání během mimořádných událostí a současně budou splňovat maximální ergonomické požadavky související s jejich činností.

Účastníci setkání byli tomuto velmi nápomocni, byli velmi komunikativní a svými zkušenostmi pomohli tomu, aby bylo možné toho to cíle dosáhnout.

Sdílet