Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu se stodolou v Pěčíně způsobil škodu přes čtyři miliony korun

Krajské operační a informační středisko přijalo hlášení o požáru stodoly v obci Pěčín. Objekt je přilehlý k rodinnému domu. Podle prvních informací se měl požár šířit na střechu obydlené části budovy. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár v plném rozsahu.

Plameny se podařilo dostat pod kontrolu nasazením sedmi proudů. Zásah probíhal vnější i vnitřní cestou. Využili jsme také hašení z automobilového žebříku. V obci Pěčín jsme zřídili čerpací stanoviště. Průzkumná skupina vynášela majetek z nezasažené části objektu. Lokalizaci požáru vyhlásil velitel zásahu ve 22:03h. Před 23 hodinou došlo k přeskupení sil a prostředků, jednotky začaly postupně odkrývat a rozebírat střechu k postupnému hašení.

V průběhu zásahu se lehce zranil jeden ze zasahujících hasičů, ošetření proběhlo na místě. Likvidace požáru byla vyhlášena ve 02:40h. Na místě události zůstala na dohlídku místní jednotka. Na místo události se dostavil starosta obce, který se zasaženými řešil možnost nouzového ubytování a likvidaci požářiště.

Škoda na objektu byla vyčíslena na 4,5 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je stále v šetření hasičských vyšetřovatelů.

Na místě zasahovalo několik jednotek, profesionální hasiči HS Rychnov nad Kněžnou, CHS Hradec Králové, ŠKODA Kvasiny a jednotky dobrovolných hasičů Rokytnice v Orlických horách, Vamberk, Javornice, Pěčín a Slatina nad Zdobnici. V rámci mezikrajské spolupráce vypomáhali hasiči z Pardubického kraje. V průběhu zásahu drželi na stanici v Rychnově nad Kněžnou pohotovost hasiči z CHS Hradec Králové.

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet