Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

26. ročník závodu posádek v raftových člunech vyhrali opět hasiči z Pardubického kraje, čtyřčlenné posádky domácí hasiči z Prahy

Slunné počasí a hojná účast přála letošnímu 26. ročníku závodu posádek v raftových člunech. Celkově jsme se mohli těšit z výkonů 13 čtyřčlenných posádek a 9 šestičlenných posádek na jedinečném kanálu v pražské Tróji.

Na závodníky čekala trať v délce cca 400 m s projetím šesti branek, dvou protivodných a čtyř povodných, která byla připravena ve spolupráci s USK Praha a Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, a to především naším dlouholetým spoluorganizátorem Pavlem Přindišem. Závod se skládal ze dvou jízd ve slalomu a závěrečné disciplíny doplavání k převrácenému raftu, nastoupení do lodi a následnému sjezdu kanálovou propustí.

Absolutními vítězi v závodu šestičlenných posádek byli jako již poněkolikáté kolegové z HZS Pardubického kraje, Pardubice, kteří si svou prestiž ve slalomu a ve sjezdu udržují řadu let a jsou tak pro nás ostatní posádky velkou inspirací.

Kompletní FOTOGALERII najdete ZDE.

Absolutními  vítězi v závodu čtyřčlenných posádek se stali k velké radosti pořádajícího HZS kraje hasiči z HZS hl. m. Prahy – směna B.

Rádi bychom poděkovali všem závodníkům, organizátorům a sponzorům, kteří se podíleli na tom, aby se závod mohl znovu uskutečnit. Za sponzorství děkujeme společnostem Gumotex, a.s., Marine s.r.o., Mezzo Caffé a Městské části Praha-Trója za poskytnutí hodnotných cen, dále USK a Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy za zázemí a spolupráci, a rovněž HZS hl. m. Prahy za možnost uskutečnění závodu.

Na závěr bychom také rádi zmínili účast bývalého kolegy a organizátora závodu Josefa Hájka, jehož přítomnosti si velice vážíme a děkujeme za ni a budeme doufat, že i v příštích letech nám zachová přízeň a přijde se na nás podívat.
Díky všem za skvělé zážitky a pohodovou atmosféru

Veronika Klášterková
HZS hl. m. Prahy
Sdílet