Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dodávky a osobního vozidla značně zkomplikovala provoz ve Zlíně

Nehoda osobního vozidla a dodávky odpoledne značně omezila provoz na hlavním tahu ve Zlíně – Prštném ve směru na Otrokovice. Na místo byli ihned po oznámení vyslány dvě jednotky, a to profesionální hasiči ze stanice Zlín a jednotka města, která nedaleko místa střetu sídlí.

Po příjezdu hasiči stabilizovali vozidla proti pohybu a zahájili vyprošťování zraněné ženy z osobního auta. K tomu použili hydraulické vyprošťovací zařízení a následně na páteřové desce vytáhli ženu ven. Řidič dodávky byl taktéž zraněn, ale z vozidla vystoupil bez pomoci hasičů.

Po nárazu došlo u vozidel k masivnímu úniku provozních kapalin. Ty hasiči zasypali sorbentem a zamezili dalšímu úniku. Dále u automobilů provedli protipožární opatření. Jakmile dopravní policisté ukončili na místě svou práci, odtáhli hasiči rozbitá auta na okraj silnice, aby dopravní omezení v místě nehody bylo co nejmenší. Na závěr hasiči uklidili z vozovky použitý sorbent a uklidili úlomky a střepy z aut. Po odvezení vraků odtahovou službou byl na hlavním tahu provoz opět obnoven.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet