Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velitel čety C z královéhradecké centrály ukončil po 36 letech službu u hasičů

Prakticky na rok přesně 36 let byl ve službě u profesionálních hasičů v Hradci Králové ppor. Pavel Sinák, kterého čekala v pátek 28. 6. 2024 jeho poslední směna. Nastupoval v roce 1988 jako hasič, postupně si za roky prošel různými zařazeními.

Jako velitel družstva pracoval na centrální stanici i na stanici Hradec Králové – Pražská. Velitelem čety na centrále se stal v roce 2012 a tuto funkci zastával až do konce letošního června.

Celá jeho hasičská kariéra byla prolnuta sportem. Patřil k platným článkům reprezentačního výběru profesionálních hasičů Královéhradeckého kraje v požárním sportu i v disciplínách CTIF. Dvakrát s krajským výběrem zvítězil na Mistrovství ČR v požárním sportu, jednou bral stříbro, dvakrát bronz.

Dále se může pyšnit se svými reprezentačními kolegy vítězstvím na Olympiádě CTIF a mnohými vítězstvími na Mistrovství ČR. Individuální úspěchy (tzv. na bedně) posbíral na krajské úrovni i na tradičním Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v Hradci Králové.

Na druhou stranu ale neodmítl zahrát si se směnou fotbal na trávě i v hale, nohejbal či stolní tenis. Klasickému tenisu se věnuje stále i ve svém volném čase. I díky sportu a velkému kolektivu velké stanice, který nikoho nenechá v klidu, by člověk netipoval Pavlovi, tátovi i dědečkovi, 36 odsloužených let.

Pavle, děkujeme za Tvoji službu a doufáme, že zavítáš na naše směnovky i se svojí kytarou.

Sdílet