Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nárazu do svodidel začal v Opočně hořet nákladní automobil, řidič se včas dostal ven

K dopravní nehodě nákladního vozidla vyjížděli hasiči do ulice Podzámčí. Automobil převážející štěrkodrť havaroval do svodidel a zábradlí na mostku, zanedlouho po nárazu pak začala kabina auta hořet. Řidič se dostal mimo havarovaný vůz včas ještě předtím, než zachvátily kabinu plameny. Se zraněním pak skončil v péči zdravotnické záchranné služby.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Dobruška a JSDH Opočno, požár dostali rychle pod kontrolu a vozidlo dále ochlazovali a kontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu kolem 12:15 hod. Vozidlo bylo zkontrolováno pomocí termokamery a sorpčním materiálem jsme zasypali drobný únik oleje.

Místo si následně převzali policisté, poškozené zábradlí a svodidla na mostku i kácení stromu řešil majetkový správce komunikace. Před 14. hodinou se na místo hasiči vraceli, povoláni byli profesionální hasiči z Dobrušky a centrální stanice Hradec Králové. Kvůli chystanému odtahu vozidla bylo nutné zajistit odčerpání nafty z nádrže.

Za tím účelem byl na místo vyslán technický kontejner s nádržemi na ropné produkty. Hasiči pak přečerpali pohonné hmoty a zabezpečovali místo po dobu vyproštění vozidla. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena nebo byl provoz řízen kyvadlově, zásah bude ukončen v pozdějších odpoledních hodinách.

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet