Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru odpadu v Plzni byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu

Krátce před půl druhou byl jednotkám požární ochrany vyhlášen poplach na požár několika tun uskladněného papíru. Požár vznikl v areálu, kde se likviduje komunální odpad a to v Plzni v Koterovské ulici na Slovanech.

Nedaleko se nachází hasičská stanice Plzeň Slovany a proto dojezd prvních jednotek na místo byl velmi rychlý. Velitel zásahu si nechal ihned povolat další jednotky s velkokapacitními cisternami a byl vyhlášen 2 stupeň požárního poplachu.

Jednalo se o požár uskladněného papíru určeného k likvidaci. Tato hromada byla o velikosti 10×10 metrů na plochu a do výšky se tyčila něco kolem pěti metrů. Samotné hašení hromady probíhalo za pomoci čtyř proudů „C“ a jedním kusem výškové techniky. Na místě byl nakladač, pomocí kterého hasiči papír rozebírali a následně dohašovali a to jedním proudem „C“. Lokalizace požáru se podařila ve 14:51, ale dohašovací práce trvali až do 19 hodiny.

Dle vyšetřovatele zjišťování příčin požárů je škoda vyčíslena na 100 tis. korun a uchráněna hodnota činí 18 mil. korun. Příčina je stále v šetření. Namístě zasahovalo celkem 5 jednotek s 11 kusy techniky.

HZS Plzeňského kraje
Sdílet