Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost Daimler věnovala hasičům ve Staňkově příruční termokameru

Firma Daimler Buses Česká republika předala hasičům ve Staňkově dar v podobě příruční termokamery.

Příruční termokameru převzal velitel jednotky profesionálních hasičů pan npor. Ing. David Dopirák z rukou ředitele výrobního závodu pana Gregora Czaiky. Pořízení tohoto přístroje znamená pro prvotní zásah hasičů velký přínos.

Máme radost, když právnickým osobám není požární ochrana lhostejná. Spolupráce s nimi je pro nás důležitá a vždy vede ke zlepšení podmínek pro eventuální zásah, napsali hasiči HZS Plzeňského kraje na svém Facebooku.

V prostředí požáru uvnitř budovy mnohdy není vidět ani na vzdálenost natažené ruky a termokamera je pak jediný prostředek, který může hasičům pomoci při orientaci v prostoru a při vyhledávání osob. A čím dříve hasiči osobu v zakouřeném prostředí najdou, tím větší je pak naděje na záchranu.

To, že se snažíme pomáhat různým organizacím a spolkům v Holýšově, je již známo, ale nyní jsme překročili hranici našeho města a podpořili jednotku HZS Plzeňského kraje ve Staňkově. Přejme si, abychom se s Vámi setkávali pouze při takovýchto příležitostech a když náhodou budeme potřebovat Vaši pomoc, aby byla jen se šťastným koncem, uvedla firma Daimler Buses Česká republika.

Sdílet