Neděle 1. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Město Kolín odhalilo pomník zesnulého hasiče Zdeňka Hejduka, který tragicky zahynul při jízdě k zásahu

Dobrý člověk zůstane napořád… V srdcích těch nejbližších, přátel, kolegů z práce, známých i neznámých z celého Kolína.

V pátek 19. července to byl přesně rok, kdy Kolínem otřásla smutná zpráva o tragickém úmrtí Zdeňka Hejduka ml. Právě výkon povolání hasiče, ve kterém čestně slíbil nasadit i vlastní život, se mu stal osudným. Při výjezdu k požáru hasičské vozidlo, ve kterém seděl, havarovalo a Zdeněk nehodu na místě nepřežil.

Přečtěte siPři noční nehodě cisterny jedoucí k zásahu zemřel pprap. Zdeněk Hejduk, vůz narazil v Kolíně do rodinného domu

Tragédie, která postihla jeho rodinu, je těžko pochopitelná. Přesto právě oni patří k těm nejsilnějším a statečně bojují se smutkem v srdci. Pro nás pro všechny, pro celé město, zůstane Zdeněk Hejduk ml. hrdinou. Každodenně to bude připomínat památník na místě nehody v blízkosti Základní školy Ovčárecká.

Slib vytesaný do betonového segmentu obrubníku odkryli manželka zesnulého Karolína Hejduková a Dalibor Zeman, ředitel HZS Středočeského kraje územního odboru Kolín. Místo symbolizuje také umělecké dílo architekta Adama Kovalčíka, kterým je zkroucené zábradlí. Přesně tak, jak je před rokem poškodil hasičský vůz. Úctu přišla vzdát rodina, ministr vnitra, zástupci města, hasičského sboru i dalších jednotek IZS.

zdroj: Město Kolín
Sdílet