Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zlínský dvojboj kterého se zúčastnilo 74 závodníků již zná své vítěze

V pátek 26. července 2024 se na stanici profesionálních hasičů v Uherském Brodě sjeli sportovci, kteří změřili své síly v disciplínách požárního sportu. Zlínský dvojboj pořádal Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje ve spolupráci se Sportovním klubem HASIČI ZLÍN a Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Dalšího kola českého poháru ve dvojboji se zúčastnilo 74 závodníků z různých krajů České republiky a 1 závodník ze Slovenska. Pod zataženou oblohou soupeřily dvě kategorie mužského obsazení, a to do 35 let a nad 35 let.

Soutěž zahájil ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar společně s hejtmanem Zlínského kraje Radimem Holišem a se starostou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Vlastimilem Nevařilem. Poté se na start připravili již první soutěžící, kteří postupně absolvovali výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže a běh na 100 metrů s překážkami.

Nejvíce se v kategorii do 35 let v letošním roce dařilo Danielu Klvaňovi z HZS Moravskoslezského kraje a na nejvyšší stupeň se postavil s celkovým časem 30,35. Druhé místo opět po roce obhájil s časem 31,46 Milan Netrval z HZS Plzeňského kraje a těsně za ním s výsledkem 31,56 se umístil jeho kolega z kraje David Dopirák.

V kategorii nad 35 let obhájil loňské vítězství Lukáš Hons z HZS kraje Vysočina, a to s časem 32,92. Soutěžící Pavel Maňas z HZS Středočeského kraje se umístil s časem 33,20 na místě druhém a třetí skončil závodník Jakub Arvai z HZS Moravskoslezského kraje s časem 33,30.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet