Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu ve Smiřicích si vyžádal vyhlášení druhého stupně požárního poplachu

Krátce před dvacátou hodinou večerní vyslalo krajské operační a informační středisko do obce Smiřice osm jednotek hasičů. Jednalo se o nahlášený požár skladu, ve kterém byly uskladněny piliny. Při příjezdu byl požár v rozsahu cca 15×10 metrů a ze střechy skladu vycházel černý dým.

Hasiči dostali plamenné hoření pod kontrolu a provedli odpojení elektrické energie. Po 25 minutách od ohlášení požáru hasiči piliny uhasili a zbytek materiálu postupně vynesli ze skladovací haly. Provedli kontrolu skrytých ohnisek termokamerou. Následným průzkumem zjistili, že nedošlo k porušení dělící zdi a požár se za ni nedostal. Likvidaci požáru vyhlásil velitel zásahu ve 20:44h a místo zásahu bylo předáno majiteli.

Příčina vzniku požáru je v šetření hasičských vyšetřovatelů společně s experty z Institutu Lázně Bohdaneč. Škoda byla vyčíslena na 200 tis. Kč, uchráněné hodnoty na 2,5mil. Kč. Včasným zásahem hasičů nedošlo k rozšíření požáru a bylo tak zamezeno větším škodám na majetku.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Hradec Králové, Hradec Králové – Pražská, Jaroměř a jednotky dobrovolných hasičů Černilov, Černožice, Lochenice, Smiřice a Holohlavy.

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet