Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár rodinného domu v katastru obce Hřivínův Újezd zaměstnal šest jednotek hasičů

Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů vyjíždělo v půl třetí odpoledne k požáru rodinného domu na samotě v katastru obce Hřivínův Újezd.

Při příjezdu prvních jednotek byl již požár v plném rozsahu. Hasiči započali s hasebními pracemi za pomocí čtyř proudů vody z vnějšku i zevnitř objektu. Pro potřebu dodávky vody a s tím spojené povolání dalších jednotek, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místo se dostavil i územní řídící důstojník, který převzal velení zásahu.

Povolal i dronovou službu pro lepší přehled situace i pro potřeby vyšetřovatele příčin vzniku požáru. Hasiči vynesli z objektu propanbutanovou láhev, kterou následně ochlazovali vodou. Bylo podezření, že se v objektu nachází osoba, což se naštěstí nepotvrdilo. Před čtvrtou hodinou byla ohlášena lokalizace požáru. Následně probíhalo dohašování a prolévání drobných ohnisek vodou. Z důvodu velmi náročných klimatických podmínek, zajistil starosta pitný režim pro zasahující.

Pět minut po půl šesté byla vyhlášena likvidace události. Příčina vzniku požáru je ve společném šetření vyšetřovatele hasičů a Policie ČR. Škody budou v řádech několika milionů.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Luhačovice, Uherský Brod a Holešov – dronová služba a jednotky SDH Velký Ořechov, Hřivínův Újezd, Luhačovice a Březůvky.

HZS Zlínského kraje
Sdílet