Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opilý řidič jel v Ostravě kolejištěm, následně utekl. Do opuštěného automobilu narazila tramvaj

Krátce před 5. hodinou ranní operační důstojník přijal oznámení od ženy, která viděla jet auto po kolejišti, to poté zastavilo, a řidič z místa utekl. Událost se stala v Ostravě-Třebovicích, na ulici Opavská.

Místem projížděla tramvaj, přičemž došlo ke střetu s osobním vozidlem značky Mercedes, které v kolejišti tvořilo překážku, v tu dobu již bez řidiče. V tramvaji cestovalo zhruba 50 osob, prozatím máme informaci, že by nikdo neměl být zraněn. Dechová zkouška u řidiče tramvaje byla s negativním výsledkem.

Na místo se sjeli okamžitě policisté a podle popisu začali po řidiči pátrat. Během několika minut muži zákona narazili na muže, který seděl na zastávce pod Svinovskými mosty. Jednalo se o 33letého muže, který se k řízení vozidla doznal. Následně byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem přes 1.7 promile alkoholu. Také test na drogy byl pozitivní.

U nehody tramvaje jsme měli dvě jednotky hasičů, vozidlo jsme z kolejiště odklidili pomoci vyprošťovacího speciálu Bison,

řekl nám k události mluvčí hasičů ppor. Jakub Kozák.

Dopravní policisté, kteří se zabývají okolnostmi nehodového děje, uvítají jakoukoliv informaci týkající se kolize, včetně záznamů z palubních kamer vozidel. Poznatky můžete sdělit na tísňové lince 158.

Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému, tramvajová doprava byla po dobu hodiny zastavena.

por. Bc. Eva Michalíková
Policie ČR
Sdílet