Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly a rodinného domu likvidovali hasiči ve Velkých Heralticích na Opavsku

V úterý 20. 8. 2024 osm minut před půl druhou hodinou odpolední vyjeli hasiči k požáru stodoly a rodinného domku do Velkých Heraltic. Dým z požáru spatřili hasiči už při jízdě k zásahu na kilometry daleko.

Operační středisko hasičů přijalo informaci o požáru stodoly a střechy rodinného domu ve 13:22 hod. Na místo vyjelo šest jednotek hasičů s osmi cisternami a jedním automobilovým žebříkem.

Při příjezdu hasičů byla stodola o rozměrech 10×15 metrů zcela zasažena požárem, který se současně rozšířil i na podkroví přilehlého rodinného domu. Hasiči tak k likvidaci plamenů nasadili celkem čtyři proudy .

Vodu k hašení hasiči odebírali z místního rybníku. Po uhašení plamenů prováděli rozebírání ohořelých konstrukcí a vyhledávali a dohašovali skrytá ohniska. Po hodině zásahu nahlásil velitel lokalizaci požáru, další dvě hodiny trvala hasičům likvidace. Na místě zásahu byla až do ranních hodin ponechána jedna jednotka, která bude provádět dohled nad požářištěm.

Zásah se obešel bez zranění hasičů i civilních osob, příčina je v šetření. Předběžná škoda na majetku byla vyčíslena na 400 tisíc, uchráněné hodnoty na 1,5 milionu korun.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet