Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma KOBIT-THZ dodala hasičům městské části Praha 8 dopravní automobil MAN s nákladním přívěsem

Dobrovolní hasiči z Prahy 8 pořídili nový dopravní automobil MAN TGE, vůz jim i s nákladním přívěsem dodala firma KOBIT-THZ za 2 365 550 včet­ně DPH.

Vůz je osazen přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 103 kW s manuálně řazenou převodovkou, nechybí možnost připojení pohonu přední nápravy.

Rozvor náprav je u tohoto modelu 3 640 mm. Automobil je dlouhý 5 986 mm, vysoký 2 625 mm a široký 2 427 mm.

O dobíjení a konzervaci akumulátorů se stará 230V zásuvka Rettbox. Kabina je vybavena analogovou radiostanicí Mototrbo DM 2600 a digitálním terminálem TPH 900. Pro ruční radiostanice jsou připraveny dva dobíjecí úchyty, další dva jsou určeny pro svítilny.

Velitel má k dispozici výjezdový tablet, prostor před vozidlem snímá kamera za čelním sklem.

Vnitřní prostor vyhřívá nezávislé 4kW vytápění s druhým výměníkem v zadní části vozu, samozřejmostí je klimatizace.

MAN je devítimístný, sedačky u druhé a třetí řady sedadel jsou demontovatelné – orientované jsou ve směru jízdy. Za třetí řadou je umístěna přepážka oddělující nákladový prostor od prostoru osádky.

Nákladový prostor je přístupný zadními dvoukřídlými dveřmi. Je osazen oky pro připevnění nákladu, na podlaze je uchyceno výsuvné plato.

Bezprostřední okolí vozu osvětlují LED světla na bocích a v zadní části nástavby.

Nákladní přívěs má největší technicky přípustnou hmotnost 750 kg a užitečnou hmotnost 500 kg. Ložná plocha o rozměrech 2 000 × 1 100 mm je v podlaze vybavena kotvicími oky. Bočnice jsou vysoké 300 mm, výška mezi ložnou plochou a vrchní částí plachty je 1 300 mm.

Sdílet