Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Generální ředitel HZS ČR poděkoval celému týmu za nasazení v Řecku

Hasiči, záchranáři a technici v Řecku působili na základě pomoci, o kterou požádali řečtí hasiči v souvislosti s rozsáhlým požárem na severu Athén. Celý tým se vrátil 21. srpna 2024.

O pomoc v rámci Mechanismu civilní ochrany Unie požádalo v souvislosti s rozsáhlými přírodními požáry Řecko v pondělí 12. srpna 2024. Česká republika na místo vyslala 75členný pozemní tým složený ze 64 příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR, 7 členů Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy a 4 pracovníků technické podpory.


Vážení kolegové, rád bych Vám touto cestou poděkoval za práci, kterou jste odvedli v rámci mezinárodní pomoci požárem zasaženému Řecku. Oceňuji nejen Vaše osobní nasazení, ale také bezproblémovou týmovou spolupráci, která je při podobných událostech bezpodmínečně nutná a klíčová. Tento rok šlo již o třetí misi českého týmu do zahraničí. Vážím si vašeho osobního i profesního nasazení, a plně si uvědomuji, jak náročné je při těchto mimořádných zahraničních událostech zasahovat. Ukazuje to a zároveň prověřuje, jak akceschopní jsme a jak rychle dokážeme na podobné události reagovat a zároveň pomoci i jinde než na území České republiky.

Závěrem bych chtěl říct, že jsem byl vždy velmi hrdý, že jsem součástí tak profesionálního bezpečnostního sboru, který velice dobře funguje nejen na národní úrovni, ale také v rámci mezinárodní pomoci. Všechny tyto aspekty vytváří dobré jméno nejen pro Hasičský záchranný sbor, ale ukazuje v dobrém světle celou Českou republiku.

Děkuji.

S pozdravem,
genpor. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA
generální ředitel
Hasičského záchranného sboru České republiky


Přečtěte siČeští hasiči jsou zpátky z mise v Řecku, hranice překročili ve středu v brzkých ranních hodinách
Sdílet