Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu ve čtvrtém podlaží bytového domu ve Špindlerově Mlýně způsobil škodu 3 miliony korun

K požáru bytu ve Špindlerově Mlýně vyjížděly těsně před šestnáctou hodinou čtyři jednotky hasičů. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru bytu ve čtvrtém podlaží bytového domu. Hasiči provedli zásah z vnitřního schodiště a požár uhasili. Požár byl lokalizován v jedné z místností bytu a dále se nerozšířil.

Následně se hasiči zaměřili na kontrolu okolních bytů, zejména na byt nad místem požáru. Na místo zásahu byly povolány další dvě jednotky s vysavačem na vodu pro odstranění hasební vody, které prosákla do bytu pod místem požáru a akumulátorovým ventilátorem na pomoc s nuceným odvětráním objektu od kouře.

Požár byl lokalizován v 16:32 a zcela zlikvidován ve 20:18. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Požárem způsobena škoda na 3 miliony korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 4 miliony korun. Příčina požáru je v šetření vyšetřovatelů.

Na místě zasahovaly jednotky HZS ze stanice Vrchlabí a jednotky SDH Špindlerův Mlýn, Vrchlabí-Podhůří, SDHp Škoda Vrchlabí, JSDH Černý Důl-Čistá a v rámci mezikrajské výpomoci také jednotka ze stanice Jilemnice z HZS Libereckého kraje

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet