Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příslušníci HZS Libereckého kraje se ve čtvrtek 29. srpna 2024 rozloučili se dvěma dlouholetými kolegy

Na stanici v Liberci ranním předáním směny ukončil svou třiadvacet let dlouhou službu u HZS Libereckého kraje nadstrážmistr Zdeněk Zbroj.

„Rád bych Ti moc poděkoval za léta, během kterých jsi službou u HZS Libereckého kraje pomohl velkému množství lidí,“

adresoval odcházejícímu příslušníkovi plk. Tomáš Erban, ředitel ÚO Liberec.

U profesionálních hasičů začínal Zdeněk Zbroj v březnu roku 2001 na ÚO Liberec. O rok a půl později se po úspěšném absolvování kurzu strojní služby stal hasičem – strojníkem. Služební povinnosti plnil příkladně a i díky tomu byl v minulosti oceněn medailemi Za věrnost II. a III. stupně. K příležitosti ukončení služebního poměru a jako poděkování za dlouholetou službu mu ředitel HZS LBK plk. Jan Hadrbolec udělil medaili HZS Libereckého kraje.

Na stanici v České Lípě proběhlo rozloučení s kolegyní Bc. Věrou Šveňhovou. Ta působila u profesionálních hasičů Libereckého kraje na Českolipsku úctyhodných 33 let, a to jak ve služebním poměru, tak i jako občanská zaměstnankyně. V lednu roku 1991 nastoupila na pozici odborné referentky Sboru požární ochrany Česká Lípa. O deset let později se stala příslušnicí sboru a s hodností kapitán působila jako ekonomka ÚO Česká Lípa až do konce roku 2005. Dále pak u HZS Libereckého kraje vykonávala funkci vedoucí provozního pracoviště ÚO ČL a později referentku majetkové správy provozního pracoviště.

„Věra byla vždycky nejen profesionální, ale i přátelská, vůči druhým vstřícná a milá a já bych jí za to tímto rád poděkoval,“

uvedl plk. Pavel Baláž, ředitel ÚO Česká Lípa.

Věře i Zdeňkovi děkujeme za veškerou odvedenou práci a přejeme jim hodně úspěchů v dalším profesním i osobním životě!

HZS Libereckého kraje
Sdílet