Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osm hasičských jednotek likvidovalo požár střechy v Krásněm Březně, vznikla škoda za 5 milionů korun

V noci v 1:41 hodin byl ohlášen požár střechy budovy v Ústí nad Labem, v městské části Krásné Březno v ulici Jungmannova. Požár se rychle šířil i na sousední dům, kde proběhla evakuace obyvatel.

Zasažení obyvatelé z prvního domu se naštěstí dokázali samostatně evakuovat ještě před příjezdem záchranných složek. Obyvatelé sousedního domu se evakuovali za asistence Policie ČR. Zásah hasičů byl veden jak uvnitř budovy, tak i zvenčí, kde byl použit automobilový žebřík pro lepší přístup k plamenům na střeše.

Hasiči bojovali s požárem až do dopoledních hodin. Práce zahrnovaly nejen samotné hašení požáru, ale také rozebírání konstrukcí budovy, aby bylo možné uhasit skrytá ohniska, která by mohla způsobit opětovné vzplanutí.

Pro evakuované obyvatele byl přistaven evakuační autobus. Příčina požáru je v současné době předmětem šetření, nicméně škody byly předběžně vyčísleny na 5 milionů Kč. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit majetek v hodnotě přibližně 3 miliony Kč. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Na likvidaci požáru se podílelo 8 jednotek požární ochrany. Byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu.

HZS Ústeckého kraje
Sdílet