Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po 34 letech služby od sboru odchází ředitel ŠVZ HZS ČR plk. Mgr. Martin Oujezský

Dne 31. srpna 2024 končí služební poměr ředitele Školního a výcvikového zařízení HZS ČR plk. Mgr. Martina Oujezského, MBA.

Pan Oujezský nastoupil ke sboru v roce 1990 a do vedoucích pozic se vypracoval „od píky“. Sloužil mj. jako hasič-strojník a velitel družstva na požární stanici v Rosicích, v letech 1991–1994 pracoval na Odborném učilišti požární ochrany v Brně, které bylo přímým předchůdcem ŠVZ HZS ČR.

Po vzniku HZS krajů v roce 2001 působil na krajském ředitelství HZS Jihomoravského kraje, kde později zastával funkci ředitele odboru IZS a operačního řízení. Následně byl jmenován do funkce ředitele územního odboru Blansko, v níž působil 5 let.

Od 1. května 2018 pak byl ustanoven na služební místo ředitele Školního a výcvikového zařízení HZS ČR. Během jeho více než šestiletého působení se podařilo mj. zajistit fungování ŠVZ během pandemie COVID-19 a především úspěšně dokončit projekty financované z programů EU, díky nimž byly zmodernizovány areály ŠVZ ve Zbirohu a v Brně na Trnkové, a byl postaven zcela nový výcvikový areál Zetor v Brně.

Za jeho výborné výsledky mu bylo uděleno několik významných ocenění, mj. Medaile za věrnost I. stupně.

Panu řediteli přejeme hodně štěstí v jeho osobním životě a mnoho úspěchů v jeho další pracovní kariéře v samosprávě.

Kolegyně a kolegové z Brna a Zbirohu
Sdílet