Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTOGALERIE: Chtěli zlikvidovat vosí hnízdo, místo toho zřejmě zapálili střechu bazénu v Českém Krumlově. Škoda? 20 milionů korun

Hasiči vyjeli k požáru střechy plaveckého bazénu v Českém Krumlově. Podle ohlášení na tísňovou linku se linul kouř ze střechy, plameny nebyly viditelné.

K požáru byly vyslány tři profesionální jednotky a k nim i 13 jednotek dobrovolných. Zasahovali hasiči ze stanic Český Krumlov a Křemže a JSDH obcí Český Krumlov, Větřní, Chvalšiny a další.

Velitel českokrumlovské profesionální jednotky po průzkumu podal zprávu, že v budově nikdo není, nikdo nebyl evakuován ani zraněn. Vyžádal si posilovou jednotku – cisternu ze stanice České Budějovice, která má ve svém vybavení systém Cobra.

Přečtěte siBojí se hasiči fotovoltaiky a umí to uhasit? V podcastu POŽÁRY.cz jsme probrali žhavé letní téma

Operační středisko HZS Jihočeského kraje vzhledem k množství sil a prostředků vyhlásilo už 3. stupeň požárního poplachu. Zasažená je celá střecha.

Poslechněte si nový podcast webu POŽÁRY.cz třeba na Spotify, ApplePodcast nebo na YouTube kanálu webu.

Na požářiště tak vyjely ještě jednotky SDH obcí Hořice na Šumavě a Velešín a také další láhve a dýchací přístroje pro zasahující hasiče. Škoda je předběžně odhadována na 20 milionů korun.

Požár střechy bazénu je od 21:02 hodin plně pod kontrolou, nikam se již nešíří a hasiči i zásahové vozy jsou na místě v dostatečném množství pro úspěšné zvládnutí události.

V neděli ráno proběhlo velké střídání jednotek, po kterém jich na místě zásahu zůstalo už jen osm. Zároveň z Jihlavy dorazila těžká technika Záchranného útvaru – pásové rypadlo CAT 336 s třídícím drapákem a demoličními nůžkami. Jejich úkolem je rozebrat konstrukci a odkrýt tak případná skrytá ohniska. Následně bude zapotřebí strhnout i plášť budovy.

Sdílet