Neděle 8. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Háje ve Slezsku narazil osobní automobil do stromu, při nehodě zemřela žena

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v sobotu 7. září dopoledne, u vážné nehody automobilu na Opavsku. Událost mezi obcemi Háj ve Slezsku a Velká Polom, byla krajskému operačnímu středisku nahlášena po osmé hodině ranní.

Na pomoc ihned vyjely dva týmy rychlé zdravotnické pomoci ze základen v Dolním Benešově a Hlučíně, stejně jako lékařská posádka rendez-vous. První záchranáři byli na místě události během osmi minut od převzetí výzvy.

Vozidlo narazilo do stromu a poté sjelo ze srázu do lesa. První pomoc postiženým účastníkům zahájil okolo jedoucí svědek. Pětasedmdesátiletá žena zůstala po nehodě v bezvědomí a došlo u ní k zástavě krevního oběhu.

Byla u ní zahájena nejprve nepřímá srdeční masáž a poté posádkami ZZS rozšířená resuscitace. Ani po půlhodinové snaze se však nepodařilo obnovit pravidelnou srdeční akci a zasahující lékařka musela nakonec konstatovat smrt pacientky.

O rok starší muž utrpěl středně závažné poranění, byl při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej záchranáři transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl na oddělení tamního urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet