Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nebezpečné kapaliny již do kanalizace nenatečou, zastavit je pomohou produkty od ECCOTARP

Při dopravních nehodách vozidel, ve skladu s chemikáliemi, v dílnách, ve výrobních halách, na čerpacích stanicích ale i na jiných místech, kde se pracuje a manipuluje s nebezpečnými kapalinami může občas dojít k menším (nebo i větším) únikům těchto látek.

Ty mohou ve výsledku ohrozit nejen okolní majetek a zdraví osob, ale také znečistit spodní i povrchové vody a půdu.

Při skladování a manipulaci s nebezpečnými látkami je tedy zapotřebí dodržovat určité bezpečností postupy a disponovat předepsaným i doporučeným vybavením skladových či jiných prostor, kde se tyto látky vyskytují.

ECCOTARP již řadu let vyvíjí a vyrábí produkty, které slouží právě k záchytu úniků nebezpečných látek nebo umí tyto úniky omezit či zcela zastavit.


Jedním z těchto produktů je např. podlahová ET bariéra. Aplikuje se nejčastěji ve skladech s chemikáliemi nebo na místech, kde jsou chemické látky po určitou dobu skladovány.

Bariéra brání šíření kapalin po podlaze v případě proražení, netěsnosti nebo jiného poškození nádoby s danou nebezpečnou látkou. Její instalace je jednoduchá a při správné montáži je bariéra 100% nepropustná. Bariéru lze ji bez poškození opakovaně přejíždět např. paletovým nebo vysokozdvižným vozíkem.

V případě poškození některého z dílů ho lze velmi jednoduše vyměnit. Vzhledem k charakteru použitého materiálu je bariéra vysoce chemicky odolná a může být namontována do jakéhokoliv tvaru libovolné délky.


Kanalizační ucpávky slouží k zakrytí kanalizačních vpustí v případě hrozby vniknutí rozlité nebezpečné kapaliny. Ucpávka se na kanál jednoduše přiloží a o zbytek se postará magnetický materiál ucpávky a hydrostatický tlak.

ECCOTARP nabízí Magnetickou kanalizační ucpávku MDC vyrobenou z izotropní magnetické folie s permanentními magnetickými vlastnostmi. Je vhodná na jakoukoliv ocelovou nebo ocelolitinovou kanalizační vpusť. Ucpávka je lehká, skladná, opakovaně použitelná a je k dispozici v několika rozměrových variantách.


Druhým typem kanalizační ucpávky je Skládací membránová kanalizační ucpávka FDC. Její výhodou je možnost použití na všechny typy vpustí – ocelové, plastové, žlabové i vpusti s bočním vtokem.

Obě ucpávky jsou vyrobeny z chemicky odolného materiálu a odolávají teplotám –20 °C až +80 °C.

Kompletní produktové portfolio ECCOTARP si můžete prohlédnout na webu.

Sdílet