Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dačická profesionální jednotka absolvovala společně s jednotkou SDH obce Slavonice taktické cvičení na základní škole ve Slavonicích

Plán cvičení předpokládal simulovaný požár serveru v počítačové učebně. Ze školy se během jízdy hasičů evakuovalo 210 osob, z čehož bylo 179 dětí. Jednotky pak zachránily při průzkumu 7 osob a procvičily fyzickou připravenost transportem cvičné figuríny o váze 80 kg.

Po nalezení místa simulovaného požáru, provedli jeho lokalizaci a likvidaci. Hasiči pak nasadili přetlakovou ventilaci, díky níž byl zakouřený prostor úspěšně odvětrán. Opět se hasičům velmi dobře osvědčila spolupráce s místní dobrovolnou jednotkou Slavonice včetně značení hadic a dalších prostředků barvou příslušnou ke konkrétní jednotce. Velmi to usnadňuje balení materiálu po zásahu.

Po uložení použitého materiálu zpět do zásahových vozidel si hasiči, jak bývá po cvičeních zvykem, prošli a prohlédli celou školu. Při prohlídce se vždy klade důraz na to, aby si hasiči obnovili místní znalost objektu a zaměřili se na problematická místa v takto složitém a členitém objektu.

Velké poděkování patří za návrh, přípravu a samotnou realizaci nprap. Petru Mackovi, veliteli směny A na hasičské stanici v Dačicích. Nedílnou součástí úspěšně zvládnutého cvičení je také vynikající spolupráce s vedením základní školy ve Slavonicích, za kterou tímto děkujeme a jsme rádi, že jsme s nimi mohli na tomto cvičení spolupracovat.

Sdílet