Pátek 18. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úplné zastavení dopravy si vyžádala nehoda dvou nákladních a jednoho osobního vozidla v obci Návsí na Frýdecko-Místecku

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě, v pondělí 7. 10. 2024, ve 4:41 hod. Na místo události byly vyslány nejen profesionální jednotky hasičů ze stanice Třinec a Frýdek-Místek, ale také dobrovolné jednotky obcí Jablunkov, Bystřice, Návsí a Třinec-Guty.

Pro vyproštění jednoho z havarovaných vozidel byla povolána, se svou speciální technikou, i jednotka profesionálních hasičů z centrální hasičské stanice v Ostravě-Zábřehu a následně i jeřáb ze Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky (ZÚ HZS ČR) s dislokací v Hlučíně.

Při střetu vozidel došlo k požáru osobního vozidla, jeho řidič byl při příjezdu první jednotky na místo události mimo vozidlo, v péči záchranářů. Nákladní vozidlo-cisterna, převážející vápno, zůstalo po kolizi převráceno na boku, vlivem nárazu došlo k proražení palivové nádrže a úniku nafty do vpusti nacházející se v těsné blízkosti. Z důvodu úniku paliva do nedalekého potoka, nasadili hasiči, pro jeho zadržení, sorpční hady, místo bylo následně předáno pracovníkovi České inspekce životního prostředí. Pro případný únik pohonných hmot do řeky Olše aktivovala podniková jednotka HZS Třineckých železáren, preventivně, na hladinu řeky stabilní nornou stěnu. Protože nebylo možné za pomocí standardních vyprošťovacích prostředků dostat zpět na kola převrácenou cisternu, povolal velitel zásahu do akce i speciální vyprošťovací jeřáb ZÚ HZS ČR.

Sdílet