Sobota 26. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejen u povodní byli klíčoví. Kdo se letos stane Dobrovolným hasičem roku? Do konce hlasování zbývá přesně týden

Odborná porota už vybrala finalisty čtrnáctého ročníku Ankety Dobrovolní hasiči roku. Šanci uspět má 25 jednotek a 25 sborů dobrovolných hasičů. A teď už je to na vás – na veřejnosti. Právě tyto hlasy rozhodnou o výsledném pořadí nominovaných.

Finalisté na prvních třech místech získají díky partnerům Ankety finanční a věcné dary v celkové hodnotě zhruba 2 miliony korun. Tradičně do rukou vítězů poputují i skleněné zásahové helmy v životní velikosti. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 29. listopadu za účasti kamer České televize.

Chceš i ty zamíchat výsledným pořadím ankety nebo podpořit svůj vlastní tým? Hlasuj SMS zprávou nebo na webu. Stihnout to ale musíš do neděle 20. října 2024. Tady se o hlasování dozvíš všechno, co potřebuješ vědět.

Cílem Ankety Dobrovolní Hasiči Roku je nejen ocenit dobrovolné hasiče za jejich obětavou pomoc, kterou jsou nám připraveni s odvahou poskytnout za každých okolností, ale také je podpořit v jejich poslání a motivovat je pro budoucí činnost.

„Dobrovolní hasiči byli, jsou a budou pro profesionální hasiče rovnocennými partnery, na které je možné se spolehnout. Práce, kterou odvádějí, ať už při záchraně lidských životů, zvířat, nebo třeba životního prostředí, jsem si vždy velmi vážil a považuji ji za důležitou a cennou jak pro HZS ČR, tak pro všechny občany České republiky. Proto jsem rád, že za ni můžeme letos znovu prostřednictvím Ankety poděkovat dalším jednotkám a sborům," uvedl generálporučík Vladimír Vlček, generální ředitel HZS ČR a předseda odborné poroty Ankety.

Sdílet