Středa 16. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nočním zásahu hasičů ve Vratislavicích nad Nisou byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu

Profesionální hasiči z centrální liberecké stanice společně s dobrovolnými kolegy v noci ze soboty na neděli 13. října 2024 zasahovali u požáru v areálu průmyslového objektu v libereckých Vratislavicích nad Nisou. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Událost byla na operační středisko nahlášena několik minut po půlnoci. Po příjezdu na místo události hasiči provedli průzkum místa zásahu. Zjistili, že se jedná o požár střešní konstrukce a k jeho lokalizaci a likvidaci postupně nasadili tři proudy – dva proudy C a jeden vysokotlaký proud.

Ustavili také výškovou techniku, automobilový žebřík AZ 40 ze stanice Liberec, pomocí kterého se dostali na střechu objektu, kde prováděli hasební práce a rozebírání některých částí konstrukce střechy. Hasiči zasahovali v dýchací technice. Krátce před tři čtvrtě na dvě velitel zásahu nahlásil lokalizaci požáru, o necelou hodinu později pak úplnou likvidaci. Událost se obešla bez zranění. Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli předmětem vyšetřování.

Na místě události zasahovaly jednotky: HZS Libereckého kraje stanice Liberec a SDHO Liberec – Vratislavice nad Nisou, Liberec – Pilínkov, Liberec – Růžodol I, Jablonec nad Nisou – Proseč nad Nisou.

Jaroslava Benešová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet